VOICE VISION

Voice-overs & Audio-Editing

www.voice-vision.nl

info@voice-vision.nl

Voice-overs & Audio-editing

Stem doet wonderen, muziek ook! Wij leveren beide voor een optimale beleving!

De voice-over of commentaarstem is een stem die in film, tv-programma of commercial buiten het beeld (d.w.z. zonder dat de spreker te zien is) commentaar geeft. Deze vertelstem kan een van de personen of personages zijn die in het verhaal optreden, maar dat is niet altijd het geval. Een andere benaming van zowel de voice-over als de persoon die deze inspreekt is “stem” (voorbeeld: “Hoe laat komt de stem de reclamespot inspreken?”) of “buitenbeeldse stem”.

 

Bij documentaires en educatieve films en programma’s is de voice-over de stem van de commentator. Een budgettair voordeel is dat het huren van een buitenbeeldse stem goedkoper is dan het betrekken van een presentator die het programma visueel presenteert. Daarnaast heeft de voice-overtechniek nog andere voordelen. Zo kan de buitenbeeldse stem zo nodig op het laatste moment in de sonorisatiekamer worden aangepast. Een ander voordeel van deze techniek is de probleemloze aanpassing van het programma voor andere talen. Een mogelijk nadeel is dat de commentaarstem wat onpersoonlijk overkomt, maar toch wordt er in feitenprogramma’s veelvuldig gebruik van gemaakt.

 

Bij een speelfilm wordt een voice-over vaak ingezet als verteller van de gedachten van een personage, of als verteller van het verhaal (de ‘ik’ van het verhaal), ingesproken door een hoofdrolspeler of door een aparte acteur. De voice-over is hierbij een snelle techniek om bijkomende informatie te geven, die anders meer verteltijd in beslag zou nemen en soms onnodig duur of zelfs onmogelijk te filmen is. Het tempo (vertelritme) waarin de gebeurtenissen worden verteld kan zo verhoogd worden.

 

Het meest voorkomend is de voice-over in een commercial. We horen ze dagelijks op de radio en televisie. Een geweldige manier om betaalbaar uw doelgroep te bereiken. Maar ook in dagelijkse tv-programma’s, vaak is er een presentator en tussendoor hoort u de voice-over.

 

Voice Vision zorgt voor fantastische voice-overs op vele manieren. U bent bij ons niet alleen aan het juiste adres voor onze huisstemmen maar ook voor bekende stemmen.