CustomerDesk

Onze CustomerDesk is het kloppend hart van De Nederlandse Omroep. Via de CustomerDesk behandelen wij alle support vragen, worden onze e-mails beantwoord en is een volledige en uitgebreide F.A.Q. beschikbaar (veelgestelde vragen). E-mails worden automatisch omgezet in uitgebreide tickets en tevens is het mogelijk voor u als klant om tickets aan te maken.

Stuurt u een e-mail naar ons? Dan krijgt u automatisch een e-mail met logingegevens van de CustomerDesk. Het kan zijn dat deze e-mail in uw ongewenste mailbox terecht komt (spam-box).

BeheerCentraal

Via BeheerCentraal regelen wij onze offertes, facturen, online beheer van diensten en BeheerCentraal is het technische hart van Hosting88 en HostingNetwork. Door gebruik te maken van BeheerCentraal kunt u als klant zelf de touwtjes in handen houden. BeheerCentraal is onze verzamelnaam voor alle diensten die u online kunt beheren op een centrale plaats, vandaar dan ook de naam BeheerCentraal.

Krijgt u een offerte, factuur of logingegevens van ons opgestuurd? Dan staan hierop automatisch uw logingegevens voor BeheerCentraal. Bent u uw wachtwoord vergeten? Klik dan op de link: Wachtwoord vergeten op de homepagina van BeheerCentraal. Via BeheerCentraal kunt u de logingegevens van uw overige diensten bekijken en beheren.